http://new.vkoob.kz/kz/zha-aly-tar/bejne-zha-aly-tar/130-zha-aly-tar2/976-ash-aryn-a-ne-zheuge-bolmajdy#sigProIdd48be32ed4
Таңды әркім әр түрлі бастайды, дегенімен дәрігерлердің аса маңыз аударуға шақыратын ең маңызды бөлігі-таңғы ас. Сонымен, таңертең аш қарынға қандай тағам жеген пайдалы, ал неден бас тартқан дұрыс?
⠀
Аш қарынға ішуге болмайды:
— ЖАҢА ПІСКЕН КОНДИТЕРЛІК ӨНІМДЕР. Мұндай ұн өнімдерінің құрамындағы ашытқы, газ түзілуін тудырады және асқазанның қабырғаларын тітіркендіреді;
—ҚАНТ. Инсулин өндірісін арттырады, ал бұл ұйқы безіне үлкен жүктеме;
— ЦИТРУС ӨНІМДЕРІ. Аш қарынға жеген бұл жемістердің құрамындағы көп мөлшердегі қышқылдар, асқазан қыжылын туғызады;
⠀
Аш қарынға пайдалы тағамдар:
—БОТҚА. Сұлы, қарақұмық, жүгері ботқалары. Бұл тағам түрі ас қорыту жүйесін жақсартып, тойымдылық сезімі ұзақ уақыт бойы сақталады;
—ЖҰМЫРТҚА. Бұл күні бойы калория тұтынуды азайтудың керемет әдісі;
— АШЫТҚЫСЫЗ НАН. Тұтас дәнді нан құрамында көмірсулар мен басқа да пайдалы элементтер ағзаға өте қажет;